תכנון טיול בחו"ל
טיול משפחה מורחבת

טיול משפחה מורחבת – לבנות את הלו”ז

אחרי שבחרתם יעד ואחרי שמצאתם היכן לישון, הגיע הזמן לתכנן את לוח הזמנים לטיול המשפחתי. אז הנה, כבר תובנה ראשונה ומשמעותית, קודם טיסות, אחרי זה לינה ורק אז אפשר לגשת לתכנון הלו”ז.

בין אם אתם אלה שמתגעגעים לטירונות שהייתה לכם ונוהגים לתכנן לו”ז צפוף ומאורגן מבוקר עד ערב, בין אם אתם אלה הספונטניים הגמישים והחיים בזרימה, בטיול משפחתי רב משתתפים תידרשו לבנייה של מערכת זמנים משוכללת. עליה לקחת בחשבון את כלל הצרכים של המשתתפים בטיול, אבל גם את עובדת היות הקבוצה ישות עם צרכים משל עצמה. אז הנה תובנה שנייה. יש צרכים של כל אחד ואחת בקבוצה ויש צרכים של הקבוצה כקבוצה.

כאשר עוברים לז’אנר הקבוצתי, ממד הזמן משתנה באופן מהותי – הכול לוקח הרבה יותר (!) זמן. כל תנועה, שינוי, או עצירה נמשכים זמן רב. תכנון מוקדם ונכון עשוי להביא לתיאום ציפיות טוב יותר ולחסוך זמן יקר וכמובן גם עוגמת נפש מיותרת הידועה לשמצה בטיולים משפחתיים מורחבים. התייעצויות וקבלת החלטות “על הדרך” הופכות מורכבות ומסורבלות. מכאן חשיבותו של התכנון המקדים – הוא מהווה שלד בסיסי שעליו בנוי הטיול, והוא מצמצם את בזבוזי הזמן או מקדים אותם כך שיתרחשו טרם היציאה לטיול.

עקרונות תכנון הלו”ז

כל יום מחלקים לשלושה חלקים – בוקר, צהרים וערב (קטע, אה?). את התכנון משאירים לשני חלקים בלבד, ותמיד משאירים שליש יום ללא תכנון.

השליש הפנוי מיועד לפעילות חופשית ובכך התכנון עונה על הצורך האינדיבידואלי של כל אחד ואחת בקבוצה. טיול יכול להיות מרחב דחוס פיזית ורגשית גם עבור משפחות שבהן היחסים טובים. לכן, שמירה על “ספייס בילט אין” בתוכנית יכול להגן על כל המשתתפים ולמנוע אי נעימויות וחוויה של חוסר מרחב.

הפעילות המתוכננת עליה להיות מתאימה למכנה המשותף הנמוך ביותר בקבוצה. כן, זה עצוב. העובדה שאת חובבת אמנות גותית מהמאה ה-13 ויש כנסייה מהממת ברחוב ליד לא תתאים כנראה לרוב הקבוצה (אלא אם אתם משפחה של חובבי אמנות גותית מהמאה ה-13).

בדרך כלל יום הטיול המלא הראשון יתחיל בסיור מודרך פרטי לקבוצה שלנו. סיור כזה מאפשר היכרות ראשונית קלילה ומקיפה עם היעד שהגענו אליו. זאת מבלי שאחד מבני המשפחה יצטרך להעמיד פנים שהוא מדריך טיולים מדופלם ולגרור את המשפחה הלוך ושוב תוך טעייה חוזרת ונשנית בדרך והקראה משעממת מספר הטיולים.

שעת היציאה בכל בוקר

שעת היציאה משתנה בהתאם לשלב שבו המשפחה המורחבת מצויה, לנטיות האישיות של חברי המשפחה, ובהתאם לאופי של מקום הטיול. טיול עירוני לעיתים יתחיל בשעת בוקר בהתאם לפתיחה של אתרים ומקומות בעיר, ולעיתים דווקא יהיה יתרון בהתחלה מאוחרת אם בני משפחה רבים בילו בלילה ומשלימים שעות שינה. בטיולים שלנו אנו נוהגים לדון עם המשפחה לגבי שעת היציאה בבוקר כל יום (בטיול עצמו, כן?). משעת היציאה נגזרת שעת ארוחת הבוקר ומאפייניה.

טבלת תכנון לו"ז לדוגמה
לו”ז לדוגמא, מטה תוכלו להוריד את הקובץ

שורה תחתונה – בלו”ז שלכם, הדגישו את שעת היציאה לטיול בכל בוקר לאחר דיון מקדים עם המעורבים.

אוכל, קדימה אוכל

בקבוצות קטנות ובתקופות off-season הזמנת מקום מראש במסעדות (פוסט נפרד על מסעדות בחול) איננה הכרחית. ניתן להיות ספונטניים יותר, אך אם קבוצת המטיילים היא גדולה וקיים רצון לאכול במקומות מסוימים, כדאי לקבוע מראש את שעות הארוחות, ולהזמין מקום.

אנחנו על פי רוב אוכלים ארוחת בוקר במלון/ בדירה, ואז קובעים את ארוחת צהרים או ארוחת הערב כמשותפת. בימים שזה מתאים וזורם, אפשר לאכול את כל הארוחות במשותף, רק רצוי לוודא שמרוב ארוחות לא רואים את העיר (או היער, הריזורט, וואטאבר).

תקשורת בין בני המשפחה היא המפתח לבניית לו”ז מאוזן, מגוון ונעים שמתאים לכולם באופן מיטבי. התמזל מזלכם ואתם המתכננים ראשיים של הטיול המשפחתי המורחב? ברכות! עשו זאת בשיתוף פעולה עם המשפחה, והיו פתוחים לדיונים ומחשבות נוספות החל בשלבי התכנון המוקדמים ולפני שמרחב התמרון מצטמצם. זכרו כי קובייה בלו”ז שכבר “נחתמה” קשה יותר לעשות בה שינויים, תמיד יהיה את ההוא שכבר ממש בנה על זה.

טיול משפחתי - איך לתכנן את הלו"ז?
משפחה לא בוחרים, לו”ז כן

בונוס

צרפנו כאן להורדה כמה טבלאות פשוטות שיכולות לשמש אתכם בבניית הלו”ז למשפחה המורחבת. כמו כל דבר בחיים, התכנון הוא בסיס לשינויים, הרי כל טיול דורש משהו קצת אחר והתאמות ייחודיות משלו, אז מוזמנים לעשות שימוש חופשי בטבלאות המצורפות.

אדיוס!