אוכל בחו"ל
טיול משפחה מורחבת

טיול משפחה מורחבת – מה אוכלים?

להבדיל מטיול זוגי או טיול של משפחה גרעינית, בטיול מרובה משתתפים “זרימה” או “ספונטניות פחות מתאפשרות ולכן הוא מחייב תכנון מקדים בכלל ותכנון לגבי האוכל בפרט. כל משפחה יכולה לבחור עד כמה יש לה כוח ורצון להשקיע זמן ומאמץ בנושא האוכל ובהתאם ליצור תוכנית שבכוחה למנוע תסכול של אנשים רעבים… ו… אמממ עצבניים.

לתכנן, לא (רק) לזרום

ככל שהקבוצה גדולה יותר, סביר שתהיינה מגבלות רבות יותר הקשורות באוכל, ולכן ישנו צורך למצוא מסעדה שתוכל לספק את הצרכים של כולם. וכן, אם נסעתם לציוויליזציה זה גם אפשרי. אצלנו, למשל, יש קטוגני, צליאקית, שומרי כשרות, ילדים עם העדפות מזון ייחודיות. בקיצור, מסובך. תכנון מקדים ואיכותי יוכל לספק לכם בטיול המשפחתי המורחב מקומות מעולים לסעוד, בהם כולם יוכלו למצוא את עצמם ולאכול טעים וכיפי.

“הצבא צועד על קיבתו תכנונו”

נפוליאון בונפרטה, פרפרזה

סיבה אחרת לחשיבות התכנון היא הקושי למצוא שולחנות במסעדות למספר רב של סועדים (צאו מהראש של זוג, חברים ושות’). כאשר מטיילים עם המשפחה המורחבת, הסיכוי לאכזבות עולה והגעה לא מתוכננת למסעדה תביא אתכם בשעכת האוכל ללא שולחן מתאים. ויש עוד סיבה. כשהקבוצה גדולה, סוגיית התקציב הופכת להיות משמעותית ותחקיר מקדים יכול למנוע כניסה למסעדות יקרות. הבטן אולי תהיה שמחה, אבל הארנק פחות.

לא רק מסעדות

בטיול מרובה משתתפים האוכל יכול למלא כמעט את כל הלו”ז. שלוש ישיבות במסעדה/בית קפה ביום, עלולות להיות ארוכות ומעיקות. לכן בשלב התכנון כדאי תחילה לחשוב על התמהיל – מסעדות/אוכל רחוב/פיקניק/ארוחה בבישול עצמי.

בחופשות המשפחתיות שלנו, אנחנו משתדלים לישון בדירות/בתים שיש להם לכל הפחות מטבחון. באמצעותו ניתן למלא את הצרכים הבסיסיים של הילדים (שאוכלים כל הזמן) ועבור המבוגרים יכול לסגור את הפינה של ארוחת הבוקר בקלות – מקפה ועוגייה ועד לבוקר ישראלי עם סלמון מעושן בשמנת, וואטאבר.

ארוחת בוקר במקום הלינה מאפשרת גם לכל אחד מהמשתתפים בטיול לקום בשעה שנוחה לו ולאכול מתי שמתאים לו. אצלנו במשפחה, הזוג נטול הילדים בדרך כלל מתעורר כחצי שעה לפני היציאה לפעילות. בזמן שבעלי הצאצאים כבר הספיקו לשבור כמה ביצים במחבת. ארוחת בוקר דיפרנציאלית שכזו יכולה לאפשר לכל אחד לעשות מה שמתאים לו, ולהפחית את מידת האחידות והמחויבות מכלל המשתתפים, שגם ככה גבוהה בטיול משפחתי מורחב.

בתמונה – תכנון נכון יוביל לסועדת מרוצה, לונדון 2018

חשוב לערוך תחקיר מקדים לגבי הסופרמרקטים הקרובים למקום הלינה שלכם. ראשית, וודאו שיש כאלה. שנית, היו בטוחים שלא מדובר בגרסה ענייה של סופרמרקט (פיצוציות למיניהן, או מקסימום Yellow). שלישית, הכירו את שעות הפתיחה ושבצו כבר עם הגעתכם בלו”ז זמן מתאים לקניות מזון לדירה שלכם.

מעבר לארוחת הבוקר, שאר הארוחות הן נגזרות של הלו”ז המתוכנן (כתבנו על זה כאן). אנחנו ממליצים על תכנון למסעדה שתהיה מוזמנת מראש בכל יום בצהריים או בערב בלבד. ככה הארוחה הנוספת מתקיימת באופן פחות מתוכנן, פורמלי ורציני – אוכל רחוב, מסעדה “על הדרך”, פיקניק וכו’. יש ימים כאלה בהם מתבקש לאכול ארוחת צהרים יחד במיקום שבו מסתיימים סיור או פעילות, ובימים אחרים דווקא התכנסות לארוחות ערב לאחר זמן חופשי היא המתאימה ביותר.

במשפחות עם ילדים קטנים, אם מחליטים לאכול במסעדה, אנחנו ממליצים על ארוחת ערב מוקדמת מאד (שש כזה), כדי שכולם יוכלו להנות מארוחה נינוחה ומלאה (לפני שהילדים שופכים “לאגר”). אם מחליטים לאכול בדירה/בית, אנחנו ממליצים לבדוק את האופציות במשלוחים או טייק-אוואי במסעדות הסמוכות למקום הלינה. בכל זאת, אתם בחופשה עזבו אתכם מכלים, ניקיונות ושאר ירקות.

איך בוחרים את המסעדות? או-הו! זה כבר נושא לפוסט נפרד.